Wat doen we?

Fotografie en beeldbewerking

Fotobewerking – beeldbewerking en restauratie van foto’s.

Kleurenwaaier_vanTIFF-klein

 

  • Anderen hebben ons gevonden voor architectuurfotografie, maar wij maken bijvoorbeeld ook portretten en rapportages. Pixelpolder werkt voor een reeks van vaste opdrachtgevers.
  • Complexe beeldbewerking en montages, maar ook eenvoudige bewerkingen zijn mogelijk. Voor voorbeelden: klik hier »
  • Restauraties van oude foto’s. Voor voorbeelden klik hier »
  • Wij zijn ook specialist in het restaureren (of verbeteren) van onderwaterfoto’s. Sedert de vorige eeuw (1991) duiken we en daardoor weten we hoe het er ‘beneden’ uit kan zien.

Bij beeldbewerking kunt u kiezen uit twee serviceniveau’s

  • Budget Voor de meeste toepassingen de beste keuze.
  • Premium Uw foto wordt bewerkt volgens de hoogste standaard. Een goede keuze als het om de fijnste details (op pixel-niveau) gaat.

 

Lees verder bij: Proberen? of Hoe werkt het?.

 Kwaliteit

Pixelpolder gebruikt high-end apparatuur, want wij stellen net al u prijs op kwaliteit: lees verder »»

Digitaliseren van dia’s

Het begon allemaal met een vraag: ‘Kunt u (duizenden) dia’s digitaliseren?’ Na een nachtje slapen hebben we ‘ja’ gezegd. Voor deze opdracht hebben we een apparaat gebouwd: de SlideDigitizer Mk-1. Na deze machine een aantal maanden naar volle tevredenheid gebruikt te hebben, was het tijd voor de ontwikkeling van een geavanceerder model. We wilden sneller kunnen werken, maar even zorgvuldig en veilig én zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. In 2011 is de Slide Digitizer Mk-2 in gebruik genomen. Deze machine gebruikt Pixelpolder sindsdien. Wellicht wilt u de vraag: “Wat mag dat kosten”? Klik hier voor meer informatie.

Pixelpolder hanteert twee serviceniveaus voor deze service.

  • Budget De meeste ongerechtigheden worden digitaal verwijderd en we passen de belichting en het contrast zo nodig aan. Voor veel klanten is dit een uitstekend  serviceniveau.
  • Premium is een goede keuze als er bijzondere omstandigheden zijn, zoals uitgebreide beeldbewerking. Wij geven het advies dit serviceniveau pas te kiezen als upgrade vanaf het budget-programma. Qua kosten maakt het niet uit of u eerst kiest voor het ‘budget-niveau’ en daarna pas voor het premium-niveau.
Voorbeeld


 

Noordzijde van de Mont Ventoux

Interesse? Ga naar ‘ Bestellen?’ en vraag om het digitaliseren van dia’s.

En natuurlijk ook voor het maken van foto’s en fotoreportages.

Pixelpolder heeft een naam opgebouwd in het fotograferen van architectuur  en kunst (onder de moeilijkste omstandigheden), portretfotografie en het maken van (bedrijfs-) reportages.
Ook als u wilt dat het product waar u trots op bent deskundig wordt gefotografeerd bent u bij Pixelpolder een het goede adres.
De fotograaf van Pixelpolder is ook in de techniek geschoold, en kan vanuit die expertise met u meedenken.

Pixelpolder fotografeert niet alles. Wij zijn van mening dat er een gevoelsmatige band tussen het onderwerp en de fotograaf moet zijn (in de positieve betekenis). De fotograaf heeft geen positief gevoel bij het slachten van dieren, om een voorbeeld te noemen. Als Pixelpolder u kan verwijzen naar een deskundige op dat gebied, zal dat gedaan worden. Belangstelling? Stel u vraag via het contactformulier!  »

Ei-flat

Pixelpolder fotografeert niet alleen eieren…

Lees verder op hier» en/of daar»

Pixelpolder kalibreert ook camera’s

Wat is camerakalibratie?

Elke camerasensor geeft de kleuren anders weer dan ze in werkelijkheid zijn. Een digitaal beeldbestand bestaat uit drie kleuren: rood, groen en blauw in verschillende waarden. Elke kleur heeft een eigen waarde voor rood, groen en blauw. In Photoshop is puur rood Rood-255, Groen-0 en Blauw-0. Puur wit is R255/G255/B255 en in zwart zijn alle waarden nul. Op deze wijze kan elke kleur weergeven door een unieke waarde van RGB. Elke zuivere kleur kan worden gemend met wit of zwart, en zo ontstaan allerlei kleurvariaties. Rood gemengd met zwart geeft een bruine kleur, om een voorbeeld te noemen. Lees verder »