Pixelpolder’s fotocursus

De fotograaf van Pixelpolder  geeft ook een  uitgebreide fotocursus voor maximaal vier ‘eigenzinnige en gedreven liefhebberfotografen en liefhebberfotogravinnen.
Daarnaast geeft Pixelpolder ook kortere cursussen (op maat) en workshops  op het gebied van fotografie of beeldbewerking. Het programma voor de ‘grote’ cursus staat hieronder.

foto: cursist

Korte cursussen en workshops

Dit gaat op de manier van: u vraagt en wij leveren op maat. Omdat dit echt maatwerk is, is het verstandig dat u daarvoor contact opneemt met Pixelpolder (het contactformulier vindt u onder de knop ‘contact). Om tot de kern door te dringen is uitgebreide kennis en ervaring nodig. Dát geeft een resultaat dat staat als ‘een huis’!

Workshops

Het verschil tussen een korte cursus en een workshop is dat een korte cursus een paar dagdelen duurt en dat een workshop hooguit een dag duurt. Ook voor de workshops geldt: u vraagt, Pixelpolder verzint een oplossing. Het programma wordt dan voor u op maat gemaakt. Pas als u weet hoe de dag er uit gaat zien hoeft u pas te beslissen of u met Pixelpolder in zee gaat.

 

x

Programma van de fotocursus

Wat je niet weet, kun je niet zien

Ter ‘leering en vermaeck’ is het kernbegrip in de fotocursus. De cursus wordt in het weekeinde gegeven (daar kan van worden afgeweken). U leert en doet ervaringen op in een ontspannen manier. Elke fotograaf kan meedoen. Ervaring is gewenst, maar het is niet noodzakelijk. Als u weet waar de ontspanknop (als u camera die heeft) zit is het genoeg. De cursus is gegeven aan gepensioneerde directeuren, architecten een kunsthistoricus, een beeldend kunstenaar, een socioloog en anderen.

U leert op een andere manier foto’s maken ik een kleine groep van maximaal vier deelnemers. U krijgt dus de aandacht die u verdient!

Inhoud
De volgende onderwerpen worden uitgediept in acht bijeenkomsten van vier uur:

  • Camera: hoe werkt de (digitale) camera. Door te weten wat uw camera kan en waar de grenzen liggen (en die liggen vaak verder dan u denkt) weet u waar uw camera bij uitstek geschikt voor is. Denk breed: in uw telefoon zit hoogstwaarschijnlijk ook een camera. Daarmee zijn weer unieke resultaten mee te bereiken. Resultaten die juist niet met de meest professionele camera’s behaald kunnen worden;
  • Lenzen -of chique gezegd: objectieven. De meeste mensen hebben een zoomlens op hun camera. Er is echt veel meer over te weten dan veel of weinig op de foto krijgen of het platgetreden advies om voor een portret een korte telelens te gebruiken;
  • Compositie. De geschiedenis, de ‘regels’ en hoe u de aandacht van de kijker kunt beïnvloeden, zodat u laat zien waar het u om gaat;
  • Kleur. Dit gaat over stemming in de foto, maar u leert ook alles over het verschil tussen uw eigen waarneming, die van anderen en het verschil in waarneming door de camera. Hierdoor leert u op een fotografische manier kijken en daar worden uw foto’s mooier van;
  • Licht. U leert hoe u daglicht / kunstlicht / flitslicht kunt gebruiken. Licht geeft schaduwen en dus leert u daar ook over. Zonder schaduwen geen vorm?
  • Lichtmeting. Hoe beter een beeld belicht is hoe mooier de foto wordt. U leert wanneer u zelf moet ingrijpen om het beste beeld te krijgen.
  • Fotograferen onder moeilijke omstandigheden.

Wat heeft u nodig om mee te kunnen doen?
Buiten een goed humeur heeft u een camera nodig. U heeft ook wat lef nodig, want u gaat op een andere manier fotograferen.

Wanneer ?
De cursus kan in principe van start gaan als er drie deelnemers zijn. De hele cursus duurt 8 bijeenkomsten (de eerste kennismakingsbijeenkomst niet meegerekend). Natuurlijk houden we rekening met uw agenda.

Wat kost het?
De hele cursus kost dus: € 249,- en natuurlijk zweet (maar geen bloed en tranen).

Hoe geef ik mij op?

Via de button ‘Contact’ (of klik hier) gaat u naar een formulier waarmee u een e-mail stuurt aan Pixelpolder waarbij u zich opgeeft (dat verplicht u nog tot niets). De datum/tijd van de aanmeldingsmail is van belang als het maximum aantal deelnemers wordt overschreden. De deelname is definitief als de betaling op de rekening van Pixelpolder binnen is.

Inschrijven voor de volgende cursus: ga naar het contactformulier »

Workshop volgen ?

Dat is bijna nooit een probleem! U kunt zich opgeven via het contactformulier »

 _CAL6217Dionysius_007_480px

 

Wilt u meer weten?
Bel me op of stuur mij een mail!
Mijn principe is dat er méér mogelijk is.
Cmore!
Ga terug naar de homepage.

 

 

Over deze gouden medaille »

Sjaan Vanderjagt
Pixelpolder

www.pixelpolder.com
cmore@pixelpolder

Kamer van Koophandel nr: 50355953

2014_ANWB_10042014_0003-100px