Vraag & Antwoord

Als u een vraag heeft lees dan de antwoorden hier onder, of ga naar het contactformulier onderaan deze pagina

Stuur ik de originele beelden naar Pixelpolder?

Nee, u stuurt een kopie van uw originele beelden op. Pixelpolder doet haar uiterste best om zorgvuldig met uw beeldbestand om te gaan. Pixelpolder maakt gebruik van een RAID systeem. Het bestand wordt op identiek wijze op twee harde schijven opgeslagen. Mocht er een harde schijf defect raken, dan wordt er een nieuwe harde schijf geplaatst in het systeem. De volgende stap is dat uw bestand naar de nieuwe harde schijf gekopieerd. Hierdoor zijn er weer twee onafhankelijke gelijke bestanden. Het risico op verlies en/of beschadiging van uw kostbare beelden is hierdoor zo klein mogelijk. Maar: nogmaals bewaar uw originele bestand / beelden zorgvuldig. 100% veiligheid bestaat niet. Huizen branden af en schepen vergaan.

Hoe gaat Pixelpolder om met mijn gegevens?

Als u een mail naar Pixelpolder stuurt hebben wij uw e-mailadres. Dit gebruiken wij alleen om met u te communiceren via e-mail gedurende de tijd dat u klant bent. In het bestelformulier moet u uw naam, uw adres, uw postcode en woonplaats invullen. Deze gegevens moeten wij vermelden op de factuur. Dat is tegelijkertijd ook de enige reden dat we deze gegevens aan u vragen. Zonder deze gegevens is er namelijk wettelijk gezien geen sprake van een factuur. Anders gezegd: u verstrekt deze gegevens omdat u t.z.t. na de geleverde diensten een deugdelijke factuur wilt ontvangen.

Kortom: wij gebruiken uw gegevens alleen maar als het strikt noodzakelijk is en/of wettelijk verplicht is.

Voor meer informatie over privacywetgeving: neem een kijkje op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl). Daar vindt u een schat aan betrouwbare informatie.

Als ik kies voor de budget dienstverlening, kan ik dan later nog kiezen voor een eerste klas behandeling?

Ja, ook als u voor een budgetoplossing kiest, kunt u upgraden naar de beste bewerkingsgraad, zo lang wij uw bestand bewaren (minimaal 1 maand en maximaal 1 jaar / zie de algemene voorwaarden beeldbewerking). Wat het belangrijkste is dat u de keuze maakt voor welk doel u de afbeelding wilt gebruiken. Kleine ongeregeldheden vallen weg als u de foto gebruikt op Internet, maar zijn wel zichtbaar als u de foto in een groot formaat gebruikt. De keuze is aan u en Pixelpolder wil u hierin graag adviseren.

Moet ik betalen als ik niet 100% tevreden ben met de beeldbewerking / fotobewerking?

Nee, U betaalt pas als u voor de volle 100% tevreden bent met de voorbeeldfoto. U moet dus volledig tevreden zijn met de beeldbewerking / fotobewerking. Dat is onze beroemde 100% tevredenheidsgarantie!
.

Kan STAP 1 (kies uit vier mogelijkheden) op het bestelformulier niet overgeslagen worden als ik een offerte vraag (Proberen?)

Nee, eigenlijk niet, want die stap is van belang om u zo min mogelijk te belasten met het invullen van gegevens, en het u dus nodeloos ingewikkeld te maken. Deze stap is nodig vanwege de belastingdienst. Afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt is Pixelpolder verplicht u al-dan-niet BTW te berekenen. Door u deze keus te laten maken krijgt u het juiste invulformulier op uw scherm. U hoeft vervolgens alleen nog maar de hoogst noodzakelijke gegevens in te vullen. Deze gegevens hebben we nodig om u t.z.t. een factuur te kunnen sturen, mocht u besluiten onze diensten af te willen nemen. Meer informatie over de BTW lees u op: ‘Wat kost het?’

Als ik de offerte accepteer, moet ik dan de bewerkte foto kopen?

Nee, u betaalt pas als u 100% tevreden bent met de bewerkte demo-foto.

Kent Pixelpolder ‘verborgen of extra kosten’?

Nee, Pixelpolder heeft geen verborgen kosten. Extra kosten kent Pixelpolder ook al niet. Alle kosten zitten in de de offerte, alleen de BTW wordt apart vermeldt. Zie ook: ‘ Wat kost het?’

Is de service van Pixelpolder inclusief een dag-en-nacht bereikbare helpdesk / klantenservice?

Nee, het is een bewuste keuze om geen 24 uur bereikbare helpdesk of klantenservice te hebben. Dat zou alleen kunnen als Pixelpolder deze vorm van dienstverlening in zou kopen. U zou dan iemand in bv. Suriname aan de lijn krijgen, die moet doorgeven wat u wilt. Échte service houdt bij Pixelpolder in dat u contact heeft met de eigenaar zelf. Ik geloof in ‘korte lijnen’, persoonlijk contact en dus in échte service. Bellen* kan, maar u kunt mij ook een e-mail sturen. Helemaal onderin deze pagina is een contactformulier opgenomen, om het u makkelijk te maken.

*Ik heb ook zo-af-en-toe behoefte aan een gezonde nachtrust, en ik ben gewend om door ‘alles’ heen te slapen. Let u dus op de ‘Pixelpolder time’ voor u belt. Indien ik u op dat moment niet te woord kan staan, spreek dan duidelijk uw naam en telefoonnummer in op het antwoordapparaat.

Accepteert Pixelpolder alle beelden om te bewerken?

Nee, dat doen we niet! Illegale beelden en beelden die strijdig zijn met de ‘openbare orde’ worden niet geaccepteerd.

Geeft Pixelpolder Workshops?

Ja, dat doe we. Belangstelling? Ga naar ‘ contact’ en stuur een e-mail.

Waarom zijn er zo weinig portretfoto’s te zien op de site van Pixelpolder?

Privacy vinden we erg belangrijk. Alle mensen die met een foto op deze site staan hebben schriftelijke toestemming gegeven. Wij begrijpen dat niet iedereen op internet wil komen met een foto. Pixelpolder stelt zich zeer terughoudend op ten aanzien van de publicatie van portretten.

Pixelpolder kent twee soorten algemene- en leveringsvoorwaarden. Waarom is dat?

Pixelpolder bewerkt beelden die anderen hebben gemaakt. Dat is werk dat de afdeling ‘beeldbewerking’  doet. Als Pixelpolder zelf foto’s levert, worden die beelden op de afdeling ‘beeldbewerking’ bewerkt. Voor foto’s die Pixelpolder dus zelf maakt gelden dus ook de voorwaarden voor de ‘fotografie-afdeling’. Let op: als Pixelpolder beelden gebruikt uit de eigen beeldenbank, om in uw beelden te zetten, zijn die beelden rechtenvrij. De voorwaarden van de ‘fotografie-afdeling’ gelden dan dus niet.

Waarom kan ik alleen bestanden tot een grootte van 10Mb met het formulier naar Pixelpolder sturen; zijn er mogelijkheden om grote bestanden te versturen?

De provider waar de site ‘gehost’ is, heeft een limiet voor de bestanden die in een keer naar de server kunnen worden gestuurd. Als het bestand, dat u naar Pixelpolder wilt sturen, groter is dan 10Mb, dan vinkt u aan op het formulier dat u een groter bestand wilt sturen. Dan neem ik contact met u op, en dan zijn er verschillende mogelijkheden om hele grote bestanden naar Pixelpolder te versturen. In onderling kiezen we dan de voor u makkelijkste oplossing.

Slaat Pixelpolder bestanden op in een Cloud?

Nee, dat doen we niet. Alle bestanden worden opgeslagen op fysieke harde schijven van Pixelpolder zelf. Wij zijn niet achterdochtig, maar gebruiken wel ons verstand. Geeft u uw pincode af aan iedereen die zegt dat het veilig is om uw pincode af te geven? Wij niet!

In wat voor bestandsformaat upload of download ik de beeldbestanden, voor de beste kwaliteit?

Pixelpolder wil de beste kwaliteit bereiken. Daarom kunt u het beste kopieën van RAW-bestanden gebruiken om te uploaden. Helaas kunnen niet alle camera’s RAW-bestanden opslaan. TIFF, is ook prima als opslagformaat. Wellicht heeft u alleen nog een TIFF bestand. Stuur dat dan in. Als u alleen een JPEG (of jpg) bestand heeft, dan kan dat natuurlijk ook!

Na ontvangst van uw bestand zet Pixelpolder uw bestand om in een ‘verliesvrij’ (loss-less) bestand. Het werkproces van Pixelpolder is verliesvrij en beschadigt de beelden niet. Alle informatie die in het bestand besloten ligt blijft dus behouden. Omdat Pixelpolder Adobe Photoshop CS5 gebruikt, kunnen alle (moderne) bestandsformaten worden bewerkt.

Normaal gesproken levert Pixelpolder de beelden af als een TIFF (TIF) bestand en/of als een PDF. Een TIFF bestand kan worden gebruikt in (bijna) alle grafische programma’s. Dit bestand kan ook gebruikt te worden om af te laten drukken of te printen en staat garant voor de beste kwaliteit. PDF heeft als voordeel dat dit bestand door een ieder kan worden geopend. Programma’s om PDF-bestanden te openen zijn gratis te downloaden (Adobe). PDF heeft als grote voordeel dat eventuele tekst niet wordt omgezet in pixels De tekst blijft in een zgn. vectorformaat behouden. Bij vergroting wordt een schuine lijn geen schuine ‘blokjeslijn’; wat schuin en recht is blijft ook zo!

Natuurlijk kan Pixelpolder uw beelden ook leveren in JPEG (jpg). De omzetting naar JPEG, gebeurt in de allerlaatste stap in het productieproces. Dat is beter voor de kwaliteit. Ook kunnen we u de bestanden in meerdere bestandsformaten sturen: bv. TIFF/PDF/JPEG. Overbodig om te zeggen: Pixelpolder kan u het bestand sturen in het door u gewenste bestandsformaat (als Photoshop dat tenminste op kan slaan). Een heel verhaal, maar het gaat maar om een ding: u tevreden krijgen én houden.

U heeft een bestand ingestuurd en u bent het niet eens met de offerte, wat nu?

Neem alstublieft contact op met Pixelpolder. Samen kunnen we een oplossing proberen te vinden, zodat wij allebei tevreden zijn over het aanbod. Als we het niet eens kunnen worden, dan trekt u de order in, en verwijdert Pixelpolder uw bestand van het computersysteem.

Ik ben niet voor de volle 100% tevreden met de demo-foto. Wat zou ik kunnen doen?

Neem alstublieft contact op met Pixelpolder. U kunt samen met Pixelpolder een oplossing vinden. Pixelpolder zal niets extra rekenen voor wijzigingen in het beeld, tenzij de wijziging een nieuwe opdracht inhoudt.

Voorbeeld: u gaf de opdracht om lijnen in het gelaat te verzachten en om onregelmatigheden te verwijderen. Pixelpolder zag daarvan iets over het hoofd. Er is dan geen discussie mogelijk: Pixelpolder past het beeld als de wieze weerga aan en rekent daar niets voor. Maar als u bv. alsnog een saaie lucht wilt laten vervangen, dan is er sprake van een nieuwe opdracht. Daarvoor brengen we wél kosten voor in rekening.

Kan ik doen wat ik wil met de bewerkte foto’s?

Ja, als eigenaar van het beeld(recht) mag u doen met het beeld wat u wilt. U bent de baas over uw beelden! U hebt Pixelpolder de licentie gegeven om de beelden te bewerken. Deze licentie eindigt als u de rekening van Pixelpolder heeft voldaan.

De kleuren van het beeld wijken af van de kleuren op mijn beeldscherm. Hoe kan dat?

Pixelpolder maakt gebruik van gekalibreerde professionele beeldschermen. Deze kalibratie wordt hardware-matig uitgevoerd. Dat betekent dat wat de beeldbewerker op de schermen van Pixelpolder op zo goed mogelijke wijze de kleuren van uw beeld kan beoordelen. Ook al heeft u dezelfde apparatuur tot beschikking: heeft u ooit op twee verschillende beeldschermen exact dezelfde kleurweergave gezien?

Als u bijvoorbeeld gevraagd heeft om ‘kleurcorrectie’, dan worden de kleuren standaard* gecorrigeerd. De kleuren kunnen dan gegarandeerd worden gedrukt. De zogenaamde kleuromvang die mogelijk is bij drukwerk is namelijk beperkt. Op een beeldscherm zijn meer kleuren te zien dan gedrukt kunnen worden. De kleuromvang van een beeldscherm is groter dan van drukwerk. Bij Pixelpolder weten we dat, en we houden hier rekening mee.

Mocht u problemen hebben bij het gemaakte drukwerk, richt u zich dan in eerste instantie tot uw drukker. Elke drukker levert een ander resultaat. Wellicht is het veranderen van drukker een oplossing. Tenslotte: u kunt Pixelpolder vragen om advies. Als we u kunnen helpen, dan doen we dat graag. Pixelpolder wil alleen tevreden klanten.

* als u uw werk niet wil laten drukken, dan kunnen we een andere correctiewijze afspreken.

Hoe lang duurt het voor mijn order klaar is?

Dat is écht een goede vraag! Bij Pixelpolder werkt alleen Sjaan van der Jagt aan uw kostbare beelden. Natuurlijk kunt u er van op aan dat Pixelpolder haast maakt bij het afwerken van uw order. Het goede nieuws is dat Pixelpolder voor overwerk geen kosten in rekening brengt. Uw beelden zullen nooit door een ander bewerkt worden, of naar een ander bedrijf worden gezonden. Tenzij u daar natuurlijk uitdrukkelijk naar vraagt.

En onthou: Pixelpolder doet geen concessies aan de kwaliteit!

Wie is verantwoordelijk voor het beeld of beeldbestand?

Als u een beeld upload, dan heeft u verklaard dat u geen illegale beelden of beelden die strijdig zijn met de ‘openbare orde’. Als Pixelpolder een beeld uit de eigen beeldenbank gebruikt om te monteren in uw beeld, dan is een volkomen legaal beeld en volledig rechtenvrij, zo lang dat dit gemonteerde beeld deel uitmaakt van het geleverde beeld.

Wat gebeurt er als ik een foto van Pixelpolder gebruik zonder voorafgaande schriftelijke toestemming?

Elk gebruik van een foto zonder voorafgaande schriftelijke toestemming kan leiden tot een factuur van tenminste € 5000,00 (ex. BTW). Wilt u weten hoe wij berekenen hoe hoog de factuur wordt in een dergelijk geval ? Lees verder »

Hoe laat is het bij Pixelpolder?

Rechts boven in de website staat een klok. Deze klok staat is de AM/PM stand. AM is van middernacht tot 12:00 ‘s middags en PM is de aanduiding voor de rest van de uren. De klok houdt rekening met zomertijd, en loopt een uur voor op de UTC. Klik op de klok voor meer informatie.

U heeft een andere vraag!

Hoera! Wilt u dan zo vriendelijk zijn om onderstaande formulier in te vullen?

Ik zal zo snel mogelijk een antwoord geven!

Zend een vraag aan Pixelpolder:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag

Om spam te voorkomen, graag het antwoord op de volgende vraag: