Digitaliseren van Dia’s

U wilt weten wat Pixelpolder rekent voor het digitaliseren van dia’s. Het antwoord luidt dat wij dat dit niet eenduidig te zeggen is. Het maakt uit of u één dia of 1000 dia’s wilt laten digitaliseren. De prijs hangt ook af van wát voor soort dia het gaat. Als vlakfilm in de maat 8  x 10″ wilt laten digitaliseren is dat meer werk dan een kleinbeeld dia. Verder hangt de prijs af van de kwaliteit die u wenst in combinatie met de kwaliteit van de dia. Dia’s kunnen beschimmeld zijn of  zo rood als een kroot (biet) zijn. Als u wilt dat de kleuren zo veel mogelijk teruggehaald worden, dan is dat meer werk.

Om u toch een indruk te geven van de kosten een voorbeeld:

We spreken af dat Pixelpolder de dia’s digitaliseert. Omdat precisie geld kost (uw geld) is de goedkoopste oplossing dat de dia iets te ruim wordt gedigitaliseerd. Om de digitale dia is dan een zwart randje te zien, dat u er eenvoudig ‘af kunt knippen’, ook wel ‘croppen’ genaamd met -om het even- welk fotobewerkingsprogramma.

cmore@pixelpolder.com

Dia-11: na het digitaliseren 

U ziet het zwarte randje. Dat is eenvoudig weg te werken. Ook is de foto wat kleur betreft te verbeteren. Na eenvoudige bewerking (knippen en kleurcorrectie, zoals u dat zelf zou kunnen) is het resultaat aldus.

cmore@pixelpolder.com

Dia-2: zwarte rand verwijderd en de kleur aangepast

Als u de kleur in de bovenste dia aangenamer vindt: des te beter. Nog dit: deze afbeeldingen zijn voor gebruik op deze website teruggebracht naar 480 pixels breed. De onderste afbeelding is in werkelijkheid bijna 5000 pixels breed.

Mocht u alleen de dia willen laten digitaliseren en zelf verder bewerken, dan kan dat vanaf € 0,20 per dia (als u in totaal 250 dia’s of meer laat digitaliseren). Als u minder dia’s te digitaliseren hebt, dan is de prijs hoger, maar nooit meer dan € 0,45 (voor een enkele dia). Dat is dus voor de kwaliteit die uit de machine komt, en zonder enige nabewerking.

Pixelpolder adviseert haar klanten altijd met deze service te beginnen. Mocht u dan willen dat een dia verdere behandeling nodig heeft, dan kan dat als u dat fotobestand naar ons stuurt.

Kortom: het digitaliseren van dia’s is maatwerk en in goed overleg kunnen we een prijs afspreken, zodat u niet verrast wordt.

 

-->